Службу предстоятеля ПЦУ Епіфанія в Лаврі охоронятиме поліція

На Різдво ПЦУ проведе богослужіння в Успенському соборі Лаври. Міністерство культури надало дозвіл, а заповідник уклав угоду на проведення богослужіння. Це буде перша в історії літургія предстоятеля автокефальної Православної церкви України в Києво-Печерській лаврі.

06.01.2023
Службу предстоятеля ПЦУ Епіфанія в Лаврі охоронятиме поліція
Фото: УНІАН

Поліція охоронятиме 7 січня богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври та на прилеглих територіях. Про це пишеІнтерфакс-Україна“, який цитує голову Головного управління Національної поліції у Києві Івана Вигівського.

“Поліція Києва готується до гарантування публічної безпеки та порядку під час богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Ну і, відповідно, певна кількість поліцейських нестиме службу саме біля Києво-Печерської лаври по периметру та безпосередньо на території Верхньої лаври”, – зазначив голова Головного управління Національної поліції у Києві.

Вигівський повідомив, що поліція не має інформації про можливі провокації під час богослужіння, проте завданням правоохоронців є недопущення будь-яких порушень публічного порядку, і поліція готова до цього.

В УПЦ МП раніше заявили, що предстоятель ПЦУ Епіфаній не має дозволу на проведення богослужіння у Києво-Печерській Лаврі 7 січня — його намір назвали “спробою силового захоплення Успенського собору”.

Нагадаємо, 5 січня відбулося завершальне засідання комісії з приймання передачі Успенського Собору та Трапезної церкви до державної установи.

 

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.