На Львівщині у чоловіка, який переправляв ухилянтів, конфіскували два буси на потреби ЗСУ

Мостиський районний суд Львівщини виніс вирок уродженцю Прикарпаття Івану Левицькому, який у складі організованої групи переправляв військовозобов’язаних за кордон під виглядом водіїв.

17.05.2024
На Львівщині у чоловіка, який переправляв ухилянтів, конфіскували два буси на потреби ЗСУ

Уродженець Івано-Франківської області Іван Левицький  займався пошуком клієнтів, допомагав виготовляти документи, надавав авто та пояснював як вести себе на кордоні, повідомляє Zaxid.net.

У матеріалах справи описаний один випадок, коли восени 2023 року члени злочинної групи виготовили призовнику документи для перетину кордону (внесли його у «Шлях»). Левицький надав йому своє власне авто, на якому він мав виїхати за кордон з ще однією людиною. У пункті пропуску «Шегині» чоловіка не випустили до Польщі через непідтверджену мету виїзду. Приблизно через тиждень після цього ділки спробували знову перевезти ухилянта в Польщу, але уже через пункт пропуску в Раві-Руській. Після успішного перетину кордону друга водійка сама привезла авто в Україну. Від ухилянта члени злочинної групи отримали 5000 доларів, які розділили між собою.

Щодо Івана Левицького порушили кримінальну справу. Обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості з прокурором.

Справу розглянула суддя Світлана Гіряк, яка врахувала те, що обвинувачений раніше не судимий, пожертвував 10 тис. грн на користь ЗСУ та сприяв розкриттю злочину. Суддя затвердила угоду про визнання винуватості з прокурором та призначила обвинуваченому п’ять років тюрми, але звільнили від відбування покарання з трирічним іспитовим терміном.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.