Культура

11:06
У громаді на Львівщині перейменували 15 вулиць у рамках декомунізації
Міський голова Стрия Олег Канівець підписав розпорядження щодо перейменування вулиць на території Стрийської громади.
09:06
Львівщина та штат Каліфорнія офіційно стали побратимами
25 квітня Асамблея штату Каліфорнія підтримала січневе рішення Сенату штату і проголосувала за резолюцію про встановлення побратимських відносин зі Львівською областю. Свої голоси «за» віддали 69 з 80 членів палати.
16:51
Мешканець Тернополя намагався відправити з України скам’янілості віком понад 400 млн років
Чоловік хотів незаконно відправити поштою за кордон уламки геологічних порід зі стародавніми, а нині вимерлими істотами, які мають наукове значення та культурну цінність.
16:55
У Львові відбудеться Ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024
У ярмарку візьмуть участь 42 навчальні компанії з 32 професійно-технічних, фахових вищих та передвищих закладів освіти Львівської та Дніпропетровської областей, які долучилися до програми «Компанія» від ГО Junior Achievement Ukraine.
16:35
Мозаїку з радянськими символами у Львові ще досі не демонтували
На будинку на проспекті Чорновола у Львові символ тоталітарного режиму закрили рекламною конструкцією. Невдовзі Львівська міська рада вирішуватиме питання стосовно демонтажу радянської композиції.
11:39
У Львові судили залізничника, який фотографував переміщення військової техніки
Шевченківський райсуд Львова засудив працівника «Львівської залізниці» Романа С. за те, що він фотографував переміщення військової техніки, а потім пересилав ці фотографії нібито своїм знайомим.
14:07
Від четверга у Львові можна оглянути 14 старовинних галицьких плащаниць
Виставку старовинних галицьких плащаниць, а також ікон із зображенням Христових страстей та авторських кованих хрестів художника Олега Боньковського відкриють у четвер, 25 квітня, у львівському храмі свмч Климентія Шептицького.
09:38
Попри обіцянки, Порошенко так і не дав грошей на зруйнований музей Шухевича
Львівська міська рада не отримувала жодних коштів на відновлення музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича від фонду Петра Порошенка, попри публічні обіцянки профінансувати всі необхідні роботи.
09:03
На Львівщині відбудеться фестиваль крафтових виробників
Захід відбудеться на головній площі перед Національним університетом імені Івана Франка в неділю, 28 квітня. Вхід на подію безкоштовний.
09:31
Помер найстаріший пластун України Іван Бучківський
12 квітня на 101-му році життя відійшов у вічність багаторічний голова Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Тараса Шевченка на теренах Городоччини та найстаріший сеньйор Пласту Іван Бучківський.
12:10
Вийшла друкована версія першого перекладу українською Гаґади до Песаха
Вихід книги є вагомою складовою процесу українізації єврейської громади України, її переусвідомлення як невіддільної частини українського суспільства. Читання Гаґади для євреїв – основна частина святкової вечері на Песах. Раніше українські євреї проводили читання головного тексту вечері івритом або російською.
14:39
Український колектив гратиме виставу російського композитора у Польщі
Український Королівський балет вирушає у гастрольний тур до Польщі з виставою „Лебедине озеро” Петра Чайковського.
14:08
У громаді на Львівщині “сховали” радянський пам’ятник
Символ тоталітарного режиму виявили у селі Острівок Белзької громади.
11:07
У Львові виступають проти будівництва скверу пам’яті Кузьми “Скрябіна”
Громадський простір «Місця щасливих людей» на честь загиблого лідера групи «Скрябін» Андрія Кузьменка хочуть облаштувати на розі вул. Коперника та Стефаника у Львові.

Відео

12:04
Львівська міська рада заборгувала кредиторам майже 7 млрд грн
Упродовж багатьох років міська влада Львова активно бере кредити на розвиток міста. Така політика має свої переваги і недоліки. З одного боку, запозичення дозволяють швидко реалізовувати проєкти з розвитку міста: ремонтувати вулиці, купувати новий громадський транспорт чи, наприклад, будувати сміттєпереробний завод. Це також допомагає тримати на високому рівні рейтинг політиків, які керують містом. З іншого кожна позика — це завжди ризик.

Фото

10:38
Львівський арт-вертеп АвантюрА. Фоторепортаж
Вертеп з унікальним сценарієм та костюмами завітав з українськими колядками до Брюхович.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.