Монахи УПЦ МП на Тернопільщині пошкодили територію заказника

Частина природно-заповідного фонду впритул розташована до Свято-Духівського Почаївського чоловічого монастиря. У 2012 році 6 гектарів заказника передали в оренду скиту Московського патріархату.

06.03.2024
Монахи УПЦ МП на Тернопільщині пошкодили територію заказника

За 10 років монахи зробили там склад будівельних матеріалів та поставили господарські споруди, і водночас пошкодили зоологічний заказник, повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

У грудні 2012 року Кременецьке лісове господарство та монастир уклали договір на право довгострокового тимчасового користування лісами, які входять в загальнозоологічний заказник. Представництву УПЦ МП виділили лісову ділянку площею 6 гектарів. Керівництво монастиря зазначило, що ліс використовуватимуть для освітньо-виховних та оздоровчих цілей.

Монастир взяв на себе зобов’язання використовувати лісову ділянку за призначенням, не допускати її засмічення та забруднення відходами, охороняти від незаконних порубок та інших порушень лісового законодавства.

“Відповідальним за екологічний стан та дотримання вимог природоохоронного законодавства в монастирі призначено спеціально визначену особу. Проте, облаштування на ділянці лісу в межах загальнозоологічного заказника тимчасових споруд, огорожі, складування залишків будівельних матеріалів та сільськогосподарського інвентаря впродовж 2017 – 2023 років призвело до пошкодження території об’єкта природно-заповідного фонду. Також виявлено суттєві зміни рослинного покриву, знищення та пошкодження дерев, чагарників, трав”, – йдеться у повідомленні.

Розмір збитків державі, заподіяних внаслідок пошкодження території загальнозоологічного заказника, становить понад 200 тис грн.

Усі кошти вже відшкодували під час слідства.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.