Ще хто відсиджується!? Військовий запросив депутата на фронт

Голова фракції “Європейська Солідарність” Петро Адамик заявив, що військовослужбовці Нацгвардії України “відсиджуються” у тилу.

18.05.2024
Ще хто відсиджується!?  Військовий запросив депутата на фронт

Про це повідомив журналіст, військовослужбовець НГУ Євген Міклушка.

“НЕ ВОЮЄ наша Нацгвардія. За версією депутата Петро Адамик, вона “відсиджується на Науковій”. І сказав він це не десь тихенько на вушко, а під час засідання бюджетної комісії Львівської міської ради“, – зазначив військовослужбовець.

Зокрема, Міклушка наголосив, що таке висловлювання Адамика – це плювок в обличчя всім, хто воює у “хижаку” та сімʼям тих, хто не повернувся з фронту.

“З фронту, про який цей депутат знає максимум з ТікТоку. Маю ряд пропозицій до Петра Адамика:

1. В НГУ працює рекрутинговий центр, тож можете скористатись своїм правом (чи обовʼязком) на мобілізацію і “відсидітись” на Науковій.

2. Я можу піти у відпустку і влаштувати Вам персональний тур лінією бойового зіткнення, де тримають оборону військовослужбовці-львівʼяни з Національної гвардії України. Поїхали?

P.s. Міг би додати до цього посту якесь своє пафосне фото з-під Авдіївки і зібрати під постом кілька сотень вподобань, але позичу Ваше, актуальне”, – зазначив військовослужбовець НГУ.

Депутат прокоментував інцидент, який трапився та відповів на реакцію військовослужбовця на свою заяву, що “Нацгвардія не воює”:

Бачу, що ця справа заходить надто далеко, тому мушу відреагувати тут. На останньому засіданні комісії з питань бюджету Львівської міськради ми справді розглядали питання фінансової допомоги одній з частин Нацгвардії. І в цьому контексті ми говорили про, увага (!) місцезнаходження частини в нашому місті. Між словами “сидять” і “відсиджуються” є велика різниця. Я її розумію. Сподіваюсь, що і ви також. Також я розумію, що говорити чи писати публічно, що і де з військових об’єктів розміщено, в часі війни категорично неприпустимо. Бо говорив я це непублічно, іншому учаснику засідання. Ще раз – говорили про місцезнаходження частини! Звідси роблю висновок, що та особа, що передала вам цю інформацію або навмисно спотворила її, або має проблеми із слухом. Також добре розумію участь і роль нацгвардії у воєнних діях. Бо і сам неодноразово був в місцях дислокації бійців НГУ в зоні бойових дій. Серед моїх друзів, близьких, серед спортсменів-регбістів, є багато військовослужбовців Нацгвардії, яким ми намагаємось постійно і системно допомагати. Тож екскурсій не потребую. І точно не піддаю сумнівів героїзм захисників у формі “хижак”, які боронять нашу країну від окупантів”, – зазначив депутат.

До слова, користувачі у соцмережаж також поділились думкою стосовно бійців Національної гвардії України, які беруть активну участь у захисті нашої держави від загарбників та протистоять окупантам з 2014 року.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.