Вперше за майже 200 років у соборі на Тернопільщині молились українською

6 грудня, у свято Миколая, у Свято-Миколаївському соборі міста Кременця відбулося Богослужіння українською мовою, після того, як зі стін собору нарешті виселили прихильників московського патріархату.

07.12.2023
Вперше за майже 200 років у соборі на Тернопільщині молились українською

Богослужіння очолив митрополит Тернопільський і Кременецький ПЦУ Нестор.

Богослужіння почали з виконання гімну України. Українська молитва в Миколаївському соборі пролунала вперше за 191 рік.

“Спільна молитва має велику силу – кожне слово, промовлене прихожанами українською мовою в Миколаївському соборі – це щире прохання захисту, віри і надії на світле майбутнє”, – зазначили на Facebook-сторінці Тернопільської єпархії Православної Церкви України.

Нагадаємо, 12 лютого 2023 року закінчився термін дії договору про безоплатне користування релігійною організацією УПЦ МП приміщенням Миколаївського собору та інших об’єктів, що є державною власністю.

Відтоді заповідник неодноразово повідомляв УПЦ МП про закінчення терміну дії угоди. Зі свого боку релігійна організація намагалася продовжити його дію, звертаючись до МКІП, але отримала відмову.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.