ЗСУ змусили російські війська відступити на п’яти напрямках

Збройні сили України змусили російські війська відступити на Харківському, Краматорському, Бахмутському, Авдіївському, Південнобузькому напрямках, на низці напрямків українські захисники завдали ворогу втрат.

25.08.2022
ЗСУ змусили російські війська відступити на п’яти напрямках

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом 18:00 25 серпня на Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Зберігається загроза завдання противником ракетних й авіаційних ударів з території республіки білорусь.

На Сіверському напрямку російська федерація продовжує утримувати окремі підрозділи своїх військ у прикордонних районах Брянської й Курської областей з метою демонстрації присутності та сковування дій підрозділів Сил оборони України.

Зі ствольної артилерії загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Гай, Залізний Міст і Гірськ Чернігівської області, а також у районах Бачівська, Вільної Слободи та Стукалівки Сумської області. Ворог вів повітряну розвідку прикордонних районів безпілотником.

На Харківському напрямку російські війська обстрілювали з танків, ствольної та реактивної артилерії райони Одноробівки, Цупівки, Прудянки, Базаліївки, Циркунів, Петрівки, Великих Проходів, Питомника, Іванівки, Коробочкиного, Слобожанського та Чепіля. Під удари ворожої авіації потрапили райони Питомника, Пришиба та Залимана.

Біля Петрівки загарбники здійснили невдалу спробу наступальних дій. У результаті зазнали втрат і відійшли. Противник підтримує високу інтенсивність ведення розвідки безпілотником.

На Слов’янському напрямку ворог задіяв танки, ствольну артилерію й реактивні системи залпового вогню для обстрілів неподалік Великої Комишувахи, Краснопілля, Нової Дмитрівки, Долини та Дібрівного.

Сили оборони України відбили спробу наступу російських підрозділів неподалік Долини та Дмитрівки.

На Краматорському напрямку обстрілів з боку росіян зазнали райони Спірного, Званівки, Сіверська та Пришиба. Загарбники здійснили спробу покращення тактичного положення біля Старого Каравану, однак успіху не мали й відійшли.

На Бахмутському напрямку війська російської федерації продовжували обстрілювати території поблизу Бахмута, Веселої Долини, Зайцевого та Кодеми. Ударів ворожої авіації зазнали райони Соледара, Зайцевого, Кодеми та Яковлівки.

Наступальними і штурмовими діями російські війська намагалися просунутися біля Кодеми та Бахмутського, однак зазнали втрат і відступили.

На Авдіївському напрямку ударами авіації, вогнем танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню загарбники намагалися відтіснити підрозділи ЗСУ, уразити важливі об’єкти військової та цивільної інфраструктури в районах Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки, Невельського, Первомайського, Водяного, Залізного й Олександрополя.

Противник намагався прорвати оборону українських військ у районі Первомайського, однак отримав жорстку відсіч і відійшов.

На Новопавлівському напрямку зафіксовані ворожі обстріли біля Павлівки, Єлизаветівки й Новомихайлівки. Також загарбники завдали авіаударів поблизу Володимирівки, Вугледара та Павлівки.

На Запорізькому напрямку росіяни обстрілювали позиції українських військ поблизу Гуляйпільського, Оріхова, Залізничного, Шевченка та Ольгівського. Ударів ворожої авіації зазнали райони Оріхова, Гуляйпільського, Щербаків та Малих Щербаків.

На Південнобузькому напрямку російські війська зосереджували зусилля на утриманні займаних позицій і вогневому ураженні підрозділів ЗСУ. Ворог продовжив здійснювати обстріли зі ствольної, реактивної артилерії й танків уздовж лінії зіткнення, неподалік Білої Криниці завдав авіаудару.

У районі Благодатного загарбники намагалися провести розвідку боєм, однак зазнали втрат і відійшли.

Спроба наступу російських військ у районі Таврійського під вогнем українських захисників “захлинулася”, у результаті чого ворог відступив.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.