Зрадника, який писав пропагандистські статті для росЗМІ і піарив Медведчука, засудили

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області визнав винним у державній зраді Олексія Куракіна.

30.06.2023
Зрадника, який писав пропагандистські статті для росЗМІ і піарив Медведчука, засудили

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням вирок суду.

Із березня 2020 року чоловік у Telegram почав підтримувати зв’язок із представниками пропагандистького інтернет-ресурсу «News-front», зареєстрованого у тимчасово окупованому Криму. Він писав для цього сайту статті.

На «News-front» вийшли публікації Куракіна під назвами «Без паники! У президента Украины есть план «Ы» від 22.02.2022, «Казахстан в проекции украинского демократического рая» від 12.01.2022, «На Украине война болванов против необолваненых усилится» від 10.01.2022, «Как обелить нацизм — рецепты 2021» від 11.08.2021, «Бусидо «95 квартала» — у клоуна нет цели, есть только путь» від 16.04.2021 та ін.

“Статті Куракіна містить наративи щодо невизнання легітимно обраного та міжнародно визнаного політичного керівництва України, дискредитацію, зневагу та висміювання політичного керівництва України, знецінення національних цінностей, героїв, історичних національних постатей України, перетворення їх на злочинців, підконтрольність української влади іноземним державам, порівняння громадян України з фашистами і нацистами часів Другої Світової війни, знецінення потенціалу Збройних сил України, заперечення факту існування держави Україна у міжнародно визнаних кордонах, невизнання статусу РФ як держави-агресора стосовно України”, – йдеться у повідомленні.

Куракіна затримали у квітні цього року. У вироку написано, що чоловік одружений, працює кормірником ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза», також є пенсіонером. З 2021 року перебуває на медобліку з онкологічним захворюванням, має на утриманні непрацездатну матір.

Суд погодився призначити йому менш тривале тюремне покарання, аніж передбачено законом, а саме 5 років увʼязнення.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.