Подружжя агентів ФСБ готувало ракетний удар по ТЕС у Львові

44-річного чоловіка та його дружину підозрюють у державній зраді.

26.02.2024
Подружжя агентів ФСБ готувало ракетний удар по ТЕС у Львові

Як повідомляє пресслужба СБУ, серед головних цілей ворога були електростанції, які забезпечують світлом більшу частину цього регіону. Російська спецслужба залучила місцеве подружжя.

Зловмисником виявився чоловік, який з 2023 року відбуває покарання у місцевій колонії за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Злочинець у соцмережах поширював дописи на підтримку збройної агресії РФ проти України. Співробітники ФСБ встановили з ним контакт та дистанційно завербували.

Після цього вони перейшли на спілкування в анонімному чаті, де ув’язнений отримав агентурні завдання та покрокові інструкції щодо їх виконання. До співпраці також долучили дружину зрадника.

“На його прохання жінка мала знайти «потрібні» енергооб’єкти та сфотографувати їх з прив’язкою до місцевості. Окупанти обіцяли профінансувати всі «поточні» витрати своїх поплічників, пов’язані з розвідувально-підривною діяльністю, а також перерахувати грошову «винагороду». У разі отримання розвідінформації, агресор планував використати її для наведення ракетних ударів, щоб знеструмити західний регіон України. Але співробітники СБУ своєчасно викрили злочинні наміри російської спецслужби та запобігли їх реалізації”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку в камері російського агента вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з фсб. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Також підозру у держзраді планують оголосити жінці фігуранта. Триває розслідування.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.