Як 70-річний португалець волонтерив на вокзалі у Львові

Нуно 71 рік і одного разу він наважився залишити розмірене пенсійне життя у Португалії, щоб приїхати в Україну і допомагати людям, які постраждали через війну.

05.06.2023
Як 70-річний португалець волонтерив на вокзалі у Львові

Чоловік зізнався, що коли побачив фото й відео з Бучі, Ірпеня та Гостомеля після того, як звідти відступили війська окупантів, просто не міг вчинити по-іншому. Ні поважний вік, ні застереження рідних, ні відстань Нуно зупинити не змогли.

«Від липня минулого року він як волонтер на Головному залізничному вокзалі у Львові зустрічав евакуаційні потяги з прифронтових областей, допомагав підносити речі, відводив у пункти медичної та психологічної допомоги і просто слухав та підтримував щирим словом тих, хто хотів виговоритися. Зізнається, для багатьох, хто прибув, останній пункт був найважливішим. Наразі наш португальський друг поїхав додому, але наголосив, що обов’язково повернеться»,зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Нуно став невід’ємною частиною команди «Медико-психологічної допомоги», яка з перших днів повномасштабної війни та дотепер щодня зустрічає евакуаційні потяги та кілька разів на тиждень – евакуаційні автобуси, а ще – надає медичну і психологічну допомогу, інформує, скеровує на отримання грошових виплат, поселення чи виїзд за кордон.

«Волонтери – це фундаментальна потреба для України, і фундаментальна сила, яка дозволяє підтримати кожного, хто цього потребує», – каже Нуно на основі того, що побачив зсередини, коли волонтерив разом з іншими небайдужими людьми по 12 години на добу.

Нагадаємо, Медико-психологічна допомога працює на Головному залізничному вокзалі Львова з ініціативи Львівської ОВА та партнерів. До команди увійшли лікарі, студенти-медики, небайдужі люди різних статусів та професій.

Якщо ви також готові допомагати тим, хто прибуває евакуаційним транспортом, заповнюйте анкету та ставайте волонтером медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі у Львові: https://forms.gle/iHgnLmLyncYk5T1b6

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.