У Львівському ОТЦК та СП прокоментували затримання волонтера Кирила Тарана

У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки заявили, що Кирило Таран відмовився пред’явити представникам ТЦК та СП військово-облікові документи та проходити ВЛК, а крім того погрожував військовослужбовцям.

18.03.2024
У Львівському ОТЦК та СП прокоментували затримання волонтера Кирила Тарана

Про це повідомляє пресслужба Львівського обласного ТЦК та СП.

“Громадянин почав втікати від військовослужбовців, під час втечі впав. З представниками ТЦК зухвало себе поводив, ненормативною лайкою ображав військових, провокував на конфлікт”, — йдеться у повідомленні.

Як з’ясували у Львівському ТЦК та СП, Кирило Таран не уточнював свої військово-облікові дані. Під час зміни помешкання не став на облік за новим місцем проживання у 7-денний термін. Крім того, відмовився від проходження ВЛК.

У ТЦК також додали, що військовослужбовці, яких зафіксували на відео і яким нібито погрожував Кирило Таран, мають бойовий досвід, численні поранення та державні нагороди. Їх перевели у ТЦК та СП за станом здоров’я.

“Ми поважаємо та дякуємо кожному українцю, які підтримують ЗСУ та наближають нашу спільну перемогу. Водночас, це не дає права принижувати честь та гідність бійців, що втратили своє здоров’я на захисті України. Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не накладати тінь на співробітників ТЦК, які після отриманих поранень на фронті гідно виконують поставлені завдання“, — додали у дописі.

У ТЦК обіцяють притягнути винних до відповідальності та проінформувати громадськість про результат службового розслідування.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.