Групу лікарів на Львівщині затримали на хабарництві за інвалідність

Правоохоронці викрили організовану групу в Бродівській центральній міській лікарні.

26.04.2024
Групу лікарів на Львівщині затримали на хабарництві за інвалідність

Як повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань, голова Лікарсько-консультативної комісії медичного закладу залучив до схеми чотирьох лікарів. Вони підшуковували серед своїх пацієнтів охочих отримати чи продовжити групу інвалідності. Проводили з ними бесіди, переконували, що вирішити питання вдасться лише з їхньою допомогою і за гроші.

Суми для кожного пацієнта визначали різні, в залежності від того, чи інвалідність встановлюється вперше, чи її потрібно було продовжити. Для жінок «послуги» коштували дешевше. Найвищі «цінники» були для чоловіків призовного віку, яким довідка про інвалідність давала змогу виїхати за кордон.

“Правоохоронці задокументували 10 випадків одержання неправомірної вигоди організатором та членами злочинної групи. За підготовку необхідної документації клієнти платили від 12 до 50 тис. грн. Сума, отримана зловмисниками лише за ці 10 випадків складає майже 200 тис. грн, але заробили фігуранти на такій схемі набагато більше“, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці видучили майже пів мільйона гривень, понад $47 000 та більше ніж €7500.

Підозрюваним суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою та відсторонив голову ЛКК від виконання обов’язків.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.