Скільки пар одружились у Львові від початку повномасштабної війни

У відділі державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові протягом двох років після повномасштабного вторгнення зареєстрували одруження понад шести тисяч пар.

06.05.2024
Скільки пар одружились у Львові від початку повномасштабної війни

Як повідомили Суспільному у відділі ДРАЦС у місті Львові, 2 570 пар одружилися у 2022 році та 3 519 – у 2023.

Найбільша кількість одружень перед повномасштабним вторгненням була 22 лютого 2022 року.

За словами церемоніймейстерки Олени Паньків, дізнавшись про повномасштабне вторгнення, дуже багато пар вирішували перенести одруження на пізніше.

“Хоча в суботу, 26 лютого, ми ще одружували. Але більшість пар просили відтермінувати подію. Хоча вже за місяць всі зрозуміли, що війна продовжуватиметься і закохані продовжували одружуватися”, —розповіла Паньків.

З літа 2022 року більшість закоханих, які приходили одружуватися — у військових одностроях. Причому військовими були як чоловіки, та і жінки. А часом бували й пари, де обоє – військовослужбовці. Одного разу Олена Паньків провела церемонію, коли перед нею у залі стояла тільки наречена. А наречений перебував за сотні кілометрів у зоні бойових дій.

З певного моменту у відділі державної реєстрації актів цивільного стану зауважили, що одружуватися приходять військовослужбовці після поранень. Це і на милицях, і на протезах.

24.04.24

Цього року молодята знову згадали про магію чисел. І, попри те, що 24 квітня у 2024 році припало на середу і ще тривав піст, цього дня стали подружжям 24 пари.

Останнім часом тут помітили, що військовослужбовці, які йдуть до шлюбу, намагаються хоча б на день згадати цивільне життя і знімають свій однострій. Більшість з них обирають вишиванку як шлюбний одяг. І тільки родина, яка є присутньою під час церемонії, може розповісти, що наречений приїхав на кілька днів додому.

Олена Паньків має досвід, коли пара, котра мала одружитися, не приходила на церемонію. Причина – наречений загинув, захищаючи Україну.

“Я зателефонувала одного разу нареченій, аби попросити прийти трохи раніше. А дівчинка мені відповідає… Мене так вразило тоді. Вона каже: “Нас не буде взагалі. Він вже загинув”. Іншим разом я зателефонувала хлопчикові. А він мені каже: “Я не приїду. Я – на лівий берег”, — розповідає жінка.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.