Лікарі у Львові прооперували дитину з рідкісним захворюванням внутрішніх органів

Хлопчику Миколі 10 років. Сімʼя зі села Жорниська Львівської області.

26.04.2024
Лікарі у Львові прооперували дитину з рідкісним захворюванням внутрішніх органів

Про це повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”.

У дитини все почалося з різкого болю у животі. Спершу мама хлопчика подумала, що це отруєння і дала сину сорбенти. Однак, біль не припинялася впродовж трьох днів. Згодом Миколі стало погано і його завезли до лікарні.

При обстеженні хірурги виявили у дитини фрагментарний некроз великого сальника – рідкісне гостре хірургічне захворювання органів черевної порожнини та вторинно змінений гострий катаральний апендицит. Відтак, видалили ще й апендикс.

“Причини цього діагнозу мають широкий спектр. Це може трапитися і від легкого удару, і від певної механічної дії. Складність цього захворювання у тому, що його не видно при УЗД обстеженні і дуже не виражена клінічна картина. Тому, найчастіше можна виявити цей діагноз при лапароскопічній діагностиці. Такі випадки трапляються рідко. За весь час моєї хірургічної практики пригадую всього три таких випадки”, – розповів дитячий хірург Олександр Колодій.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.