У Львові вшанували роковини аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня біля меморіалу “Героям і жертвам Чорнобиля” відбулися пам’ятні заходи до 38 роковин Чорнобильської катастрофи. Вшанувати пам’ять прийшли ліквідатори аварії, рятувальники й мешканці міста.

26.04.2024
У Львові вшанували роковини аварії на Чорнобильській АЕС

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Присутні поклали квіти до меморіалу й вшанували жертв аварії хвилиною мовчання. Представники духовенства провели екуменічну молитву.

Загалом на Львівщині проживають 6480 осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС або мають статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Це 3463 учасників ліквідації наслідків аварії:

  • 1066 осіб – 1 категорії;
  • 1972 осіб – 2 категорії;
  • 425 осіб – 3 категорії;
  • 22 особи, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій.

2995 мешканців Львівщини мають статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Цьогоріч з обласного бюджету виділили 4 мільйони гривень на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. За ці гроші можна безкоштовно отримати ліки й послуги із протезування зубів. Така можливість буде доступна для близько 5000 мешканців Львівщини.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.