У Львові медики врятували 8-річну дитину з ускладненням вітрянки

Вітрянка спровокувала пневмонію у дівчинки. Права легеня дитини була вкрита гноєм, який потрапляв у плевральну порожнину.

09.04.2024
У Львові медики врятували 8-річну дитину з ускладненням вітрянки

Як повідомили у Першому ТМО Львова, наприкінці грудня 2023 року Маргарита захворіла на вітрянку. За тиждень у дівчинки з’явився кашель і задишка, її госпіталізували до інфекційної лікарні. Медики з’ясували, що через вітряну віспу організм ослаб і Маргарита захворіла на пневмонію.

Медики виявили, що права легеня дитини оповита гноєм, а в органі прогнив утвір, через який гній і повітря потрапляли у плевральну порожнину.

“Плевральна порожнина — це так звана коробка, у якій знаходяться наші легені. Не можна допускати того, щоби туди потрапляло повітря, гній — тим паче. Через те, що в Маргаритки у плевральній порожнині був і гній, і повітря, права легеня вже не могла нормально функціонувати. Орган не стискався і не розправлявся при диханні, як би це мало бути в нормі”, — розповідає завідувач хірургічного відділення лікарні святого Миколая Денис Конопліцький.

Оперувати, за словами лікарів, потрібно було негайно, адже інфекція загрожувала життю дівчинки.

Медики очистили легеню й плевральну порожнину від гною через три проколи по п’ять міліметрів. Тиск знизився і легеня розправилась. Щоби прогнилий утвір затягнувся, лікарі встановили дренаж, за допомогою якого продовжили відсмоктувати гній і звільняти легеню.

Внаслідок втручання гній повністю вийшов, а утвір затягнувся. Легені дівчинки функціонують нормально й вона може повноцінно дихати, тож її виписали з лікарні.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.