Медики у Львові врятували 14-річну дівчину з двобічною пневмонією

У Львові медики вилікували 14-річну пацієнтку, у якої діагностували двобічну пневмонію, плеврит та фіброторакс — захворювання легень. Процес одужання ускладнювався через анорексію у дівчинки.

11.12.2023
Медики у Львові врятували 14-річну дівчину з двобічною пневмонією

Про це повідомили у Центрі дитячої медицини лікарні «Охматдит».

Хвороба розпочалася із симптом кашлю, задухи, підвищеної температури тіла та болі у лівій грудній клітці. Фахівці у Львові поставили пацієнтці діагноз — двобічна пневмонія, лівобічний ексудативний плеврит (запалення листків плеври, накопичення ексудату у плевральній порожнині) та лівобічний фібриноторикс (відкладення фібрину на листках плеври з утворенням обмежених порожнин з рідиною).

Процес одужання дитини був ускладнений супутньою патологією — анорексія: був низький білок та відсутність сил в організмі.

У реанімації дівчина вживала спеціальні суміші і мала вагу 36 кілограм.

Спершу 14-річна дівчина була у пульмонологічному відділенні, далі її перевели до хірургічного. Лікарі провели торакоскопію, адгезіолізис, санацію та дренування плевральної порожнини.

Пацієнтка вже повернулась додому.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.