Медики у Львові виходили новонароджене немовля з кашлюком та пневмонією

Родина з міста Самбір Львівської області. Мама Олесі почула у немовляти хрипи на 9 день після народження.

07.03.2024
Медики у Львові виходили новонароджене немовля з кашлюком та пневмонією

Як повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”, у місцевій лікарні поставили діагноз – пневмонія та госпіталізували малятко. Опісля виписали додому. Але у дитини почався сильний кашель.

“Кашель був настільки сильний, що дитина почала аж синіти. Сімейна лікарка сказала зразу їхати до львівського “Охматдиту””, – розповіла мама дитини Марʼяна.

Лікарі провели усі необхідні обстеження та поставили діагноз – двобічна пневмонія, кашлюк.

“Дитина поступила до нас у віці 18-ти днів зі скаргами ціанозу (посиніння), зупинки дихання та закашлювання. Стан був настільки важким, що ми одразу госпіталізували маля до реанімації, де вона перебувала 9 днів. З анамнезу знаємо, що старша дитина не вакцинована від кашлюку. Мама теж не щеплена”, – розповіла керівниця Клініки захворювань та реабілітації раннього віку, лікар-педіатр Роксоляна Дуб.

Після переведення з реанімації важкість стану утримувалася. Дитина не могла харчуватися фізіологічно, відтак отримувала їжу через зонд. Кожен рух малятка спричиняв кашель, який супроводжувався зниженням сатурації та задишкою. Дитині постійно подавали кисень та антибактеріальну терапію.

Лікарі наголошують, що вакцинуватися від кашлюку варто на третьому триместрі вагітності, таким чином застосувати метод “кокону”, коли вакцинують маму і заодно захищена дитина в утробі.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.