У Бахмуті під російськими обстрілами залишаються понад 300 дітей

Правоохоронці закликають батьків погодитися на евакуацію.

25.11.2022
У Бахмуті під російськими обстрілами залишаються понад 300 дітей

У Бахмуті та передмістях під вогнем окупантів нині проживають близько 15 тисяч людей, з них 306 – діти. Загалом у Бахмутському районі залишаються понад дві тисячі дітей (більшість – у Торецькій громаді). Про це повідомляє поліція Донецької області.

Зазначається, що ворог не полишає спроб захопити місто. Тільки за останній тиждень росіяни здійснили щонайменше 14 масованих ударів по житловому сектору. Є загиблі та поранені.

Вказується, шо неповнолітні перебувають у нелюдських умовах, не мають доступу до медичних послуг і не навчаються. Евакуацією займаються правоохоронці, військова адміністрація та волонтери, однак охочих виїхати небагато.

“Переконливо звертаюся до батьків: урятуйте ваших дітей. Згідно із законом, дорослі зобов’язані забезпечити дітям безпеку та належні умови життя. Якщо ви вирішили залишатися під вогнем, то дитина має бути евакуйована в супроводі одного з батьків або довіреної особи. Поліцейські організують виїзд, а влада – надасть безплатне житло, забезпечить соціальну допомогу”, – сказав начальник ГУ НП у Донецькій області Руслан Осипенко.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.