Як дітям пережити травматичний досвід

Ведучі «Львівської хвилі» допомогли створити спеціальний курс для освітян.

07.09.2023
Як дітям пережити травматичний досвід

Як інформує Львівська хвиля, спеціальний інтерактивний курс створили для освітян. Це своєрідний посібник для вчителів. Він допоможе побудувати освітній процес, враховуючи травматичний досвід, який отримали і отримують діти в час війни.

Інформацію та інструментарій, які допоможуть педагогам створити позитивний клімат в класі зібрала команда проєкту «Дій для дітей України» (UCAP), спільно з американськими фахівцями Колумбійського університету. Проект отримав підтримку Львівського управління освіти та Департаменту освіти Львівської області.

Пройшовши курс, вчителі зможуть розробити практики та провести травма-інформовані заходи у класах, щоб допомогти підтримати та зцілити учнів, які пережили травматичні події, особливо ті, що пов’язані з війною та переміщенням.

Курс озвучили ведучі радіо Львівська хвиля Євгенія Науменко та Влодко Лучишин. Пройти його можна на порталі Навчання і Технології. А також на сайті департаменту освіти Львівської області.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.