Помер легендарний бразильський футболіст Пеле

Йому було 82 роки.

29.12.2022
Помер легендарний бразильський футболіст Пеле
Фото: Пеле

Про це повідомляє Associated Press. Смерть підтвердив також агент футболіста Джо Фрага.

Легенда футболу з 2021 року лікувався від раку товстої кишки й останній місяць був госпіталізований з численними недугами.

Кілька днів тому іноземні видання повідомляли, що стан Пеле погіршився і футболіст попрощався з сім’єю та друзями.

Пеле був професійним футболістом з 1956 до 1977 року. Тричі ставав чемпіоном світу. ФІФА визнала його найкращим футболістом ХХ століття.

У 1967 році учасники громадянської війни в Нігерії погодилися на короткочасне припинення вогню, щоб Пеле міг зіграти матч у країні. 

У 1997 році королева Великої Британії Єлизавета II посвятила його в лицарі. 

Коли Пеле відвідав Вашингтон, щоб допомогти популяризувати гру у Сполучених Штатах, президент США першим простягнув йому руку.

“Мене звуть Рональд Рейган, я президент Сполучених Штатів Америки. Але вам не потрібно представлятися, тому що всі знають, хто такий Пеле”, – сказав президент США своєму гостю.

Після того, як Пеле припинив грати в футбол, він був міністром спорту Бразилії, бізнесменом, послом ЮНЕСКО та ООН. Грав у кіно, серіалах, складав пісні та записував диски з популярною бразильською музикою.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.