Німеччина анонсувала пакет військової допомоги Україні на €1 мільярд

Його варто очікувати весною.

20.01.2023
Німеччина анонсувала пакет військової допомоги Україні на €1 мільярд
Фото: умовне

Про це заявив новий міністр оборони ФРН Борис Пісторіус за результатами засідання Контактної групи з питань оборони України у німецькому Рамштайні, повідомляє “Укрінформ”. 

Ми говоримо загалом про весняний пакет вартістю понад 1 млрд євро”, – поінформував Пісторіус, додавши, що загальна вартість наданої Німеччною військової допомоги перевищить €3,3 мільярда.

За словами Пісторіуса, акцент буде зроблений на протиповітряній обороні. 

“Пріоритет №1 – це ППО, ППО і ще раз ППО. Особливо з огляду на боєприпаси”, – сказав глава Бундесверу. 

Німеччина, за його словами, відправить в Україну систему Patriot, ще 7 САУ Gepard із запасів промисловості, подальші системи Iris-T SLM і керовані ракети до них. Все це включно з логістикою та навчанням солдатів, уточнив він, додавши, що навчання на БМП і Patriot почнеться наприкінці січня.

Подальша допомога у стадії підготовки, сказав Пісторіус. 

Ситуацію в Україні глава Міноборони ФРН описав як “надзвичайно драматичну” і зазначив, що “треба виходити з того, що це триватиме ще місяці”. За його словами, це вимагає від партнерів подальшої підтримки України і Німеччина не припинить таку підтримку. Міністр нагадав про підготовку до відправлення до 40 БМП Marder і зауважив, що це синхронізований з іншими партнерами крок. 

Пісторіус вперше був присутній на зустрічі в Рамштайні, адже був призначений міністром оборони лише напередодні. Він зізнався, що був вражений рішучістю країн допомагати Україні в її боротьбі проти загарбників.

Нагадаємо, на “Рамштайні” не схвалили рішення про танки для України.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.