Ексочільник львівського заводу розкрадав запчастини до ППО

СБУ викрила колишнього керівника Львівського державного заводу «ЛОРТА» Володимира Чауса на розкраданні виготовлених з цінних металів запчастин до комплексів ППО.

25.09.2023
Ексочільник львівського заводу розкрадав запчастини до ППО
Володимир Чаус керував оборонним підприємством перед повномасштабним вторгненням

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Правоохоронці викрили на корупції колишнього керівника стратегічного підприємства оборонного-промислового комплексу на Львівщині Володимира Чауса.

Дії посадовця призвели до “роззброєння” декількох комплексів ППО на суму майже 2,4 млн бюджетних гривень.

“До початку 2022 року фігурант давав необґрунтовані вказівки підлеглим на розукомплектування комплексів ППО, які привозили на це підприємство для ремонту та модернізації. Потім він привласнював “списані” деталі, які містили значну частину дорогоцінних металів. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти злочинної схеми”, – йдеться у повідомленні.

Посадовець підривав обороноздатність України напередодні повномасштабного вторгнення РФ.

“Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Крім того, перевіряєтеся інформація про можливу причетність фігуранта до співпраці з російськими спецслужбами”, – додали у дописі.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.