Генасамблея ООН схвалила українську “формулу миру”

Генеральна асамблея ООН 23 лютого, напередодні перших роковин з дня повномасштабного вторгнення рф в Україну, підтримала резолюцію, в якій зокрема закріпила “формулу миру” президента Володимира Зеленського та закликала росію негайно вивести війська з території України.

23.02.2023
Генасамблея ООН схвалила українську “формулу миру”

Про це йшлося в трансляції засідання, передає “Громадське”.

За резолюцію “Принципи Статуту ООН, що лежать в основі досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру в Україні” на надзвичайній сесії Генасамблеї проголосувала 141 держава. Ще 32 утрималися, і 7 країн проголосували проти: це росія, білорусь, Сирія, КНДР, Еритрея, Малі та Нікарагуа.

У резолюції, яку запропонувала Україна, закликається росію негайно припинити бойові дії та вивести свої війська з України в межах міжнародно визнаних кордонів, а також закріплюються основні положення “формули миру”, яку запропонував Зеленський.

Водночас Генасамблея ООН відкинула дві поправки білорусі, у яких засуджувалися заяви іноземних лідерів щодо “Мінських угод” та закликалося припинити військову допомогу Україні.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.