Жителя Тернопільщини судитимуть за державну зраду та поширення російської пропаганди

Він “здавав” ворогу розташування об’єктів інфраструктури та виправдовував у соцмережах агресію рф.

04.05.2023
Жителя Тернопільщини судитимуть за державну зраду та поширення російської пропаганди
Фото: СБУ

Під час розслідування кримінального провадження про державну зраду жителя Тернопільщини, який збирав для фсб координати об’єктів енергетичної інфраструктури, встановили його причетність до поширення у соцмережах матеріалів із запереченням збройної агресії російської федерації проти України, возвеличення її військових.

“Використовуючи профіль в одній із соціальних мереж, підозрюваний активно висловлював підтримку діям учасників терористичної організації «днр» та найманців ПВК «Вагнер», а також виправдовував воєнні злочини окупантів під час проведення так званої «спецоперації»”, – розповідають у Тернопільській обласній прокуратурі. 

Щодо жителя Кременецького району на Тернопільщині до суду скерували обвинувальний акт. Його обвинувачують у державній зраді й поширенні матеріалів із запереченням збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Нагадаємо, чоловіка затримали у січні в Тернопільській області при одержанні ним в обумовленому місці винагороди за фотографування об’єктів критичної інфраструктури для ворога. Перед цим він зробив знімки 2 об’єктів у Тернополі й переслав ці фото співробітнику спецслужби рф.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.