Дані тероборонівців, які незаконно зберігав правоохоронець на Тернопільщині, опинились у росіян

За поширення персональної інформації українських захисників йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

13.06.2023
Дані тероборонівців, які незаконно зберігав правоохоронець на Тернопільщині, опинились у росіян

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру працівнику правоохоронного органу з Тернопільщини.

Зазначається, що останній незаконно збирав з доступних йому баз персональні дані добровольців Сил територіальної оборони Збройних сил України. Згодом ця інформація про членів тернопільської тероборони з’явилась на одному з російських пропагандистських ресурсів.

Фігурант систематизував та зберігав імена тероборонівців, дати їх народження, місце реєстрації та проживання, наявність у власності рухомого та нерухомого майна, вогнепальної зброї та спецзасобів, контактні номери телефонів родичів. Нерідко він пересилав ці дані іншому працівнику правоохоронного органу незахищеними каналами зв’язку. Таким чином конфіденційна інформація могла опинитися у ворога.

Слідство встановлює, навіщо він збирав дані у такому об’ємі та яким чином персональні дані тероборонівців потрапили до російських пропагандистів. Правоохоронцю повідомили про підозру в незаконному збиранні, зберіганні, використанні та поширенні конфіденційної інформації (ч. 1, 2 ст. 182 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.