Український журналіст просить надсилати йому факти зловживань при ручному відшкодуванні ПДВ

Раніше Юрій Бутусов знову наголосив, що система блокування податкових накладних та ручного відшкодування ПДВ є корупційною.

03.02.2023
Український журналіст просить надсилати йому факти зловживань при ручному відшкодуванні ПДВ
Юрій Бутусов

Український журналіст Юрій Бутусов оголосив збір інформації від підприємців про факти зловживань при ручному відшкодуванні ПДВ перед зустріччю з головою комітету ВР з питань податкової політики Данилом Гетманцевим.

“Голова комітету Верховної Ради з питань податкової політики Данило Гетманцев вважає неправдивою мою заяву, що система блокування податкових накладних та ручного відшкодування ПДВ, одним з авторів якої він є, є корупційною. І запрошує на засідання тимчасової слідчої комісії парламенту.

Я вдячний за таку відкритість, і тому приймаю цю пропозицію, відвідаю засідання. Прошу усіх підприємців, які стикнулись з незаконним блокуванням податкових накладних та з затримками відшкодування ПДВ, звернутись до мене та повідомити факти, які я оприлюдню на засіданні комітету парламенту. Джерела інформації можуть бути публічними або не публічними.

Думаю, що така публічна подія зможе дещо змінити у цій системі, яка, я переконаний, є корупційною та шкідливою для держави та економіки. Буду чекати на запрошення на наступному тижні, повідомлю про це”, – зазначив Бутусов.

“Бомок” раніше писав: “Чи розчавить тінь регіонала та агента ФСБ Сівковича голову податкового комітету Верховної Ради Данила Гетманцева”.

Додамо, що 1 лютого ДБР проводило обшуки у керівництва податкової Києва. Згодом стало відомо, що керівницю столичної податкової викрили на багатомільйонних незаконних схемах збагачення.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.