У Гетманцева визначились, кого не чіпатимуть з 1 серпня

У законопроєкті №8401 пропишуть критерії, які упереджують сумлінний бізнес від проведення перевірок, а також планують зменшити розміри штрафів щодо РРО та погодили редакцію щодо залишення мораторію на перевірки для прифронтових територій.

20.06.2023
У Гетманцева визначились, кого не чіпатимуть з 1 серпня
Фото: умовне

Про це повідомив голова податкового комітету ВРУ Гетманцев, пише “Дебет-кредит”.

Він підкреслив, що загальне розуміння бізнесу і колег щодо необхідності прийняття проєкту є (якщо не брати до уваги політичну позицію деяких, що не дозволяє їм підтримати владу).

Голова податкового комітету ВРУ приділив увагу питанню відновлення перевірок, щодо яких він має застереження. Так, за підсумками зустрічі вирішили прописати у законопроєкті критерії, які упереджують сумлінний бізнес від проведення перевірок, а саме:

  • рівень сплати податку на прибуток нижчий на 50% та більший за середньогалузевий;
  • рівень сплати ПДВ нижчий на 50% та більший за середньогалузевий;
  • дебіторська заборгованість перевищує кредиторську більше ніж у 2 рази;
  • заробітна плата, нарахована/виплачена податковим агентом, менша від середньої по регіону у відповідній галузі;
  • загальна сума витрат підприємницької діяльності 75% або більше загальнорічного оподатковуваного доходу, за умови що сума задекларованого доходу становить 10 і більше млн гривень.

Такі критерії обраховуються за підсумками 2021 року.

“Щодо питання застосування РРО підтримали позицію малого торговельного бізнесу щодо необхідності спрощення форми чека та зменшення штрафів. Погодили редакцію щодо залишення мораторію для прифронтових територій. Серед іншого, внесли норми щодо продовження термінів реєстрації волонтерів та уточнили норми переходу з 2% для платників ПДВ”, – додав Гетманцев.

Раніше голова податкового комітету ВРУ вніс правки до законопроєкту №8401 щодо перевірок. Зокрема, він запропонував встановити з 1 серпня 2023 року мораторій на перевірки ФОПів на 1 та 2 групах ЄП, надати ДПС можливість вносити зміни до плану-графіка щомісяця з урахуванням форс-мажорних обставин, наявності/відсутності безпечних умов для проведення перевірок.

Додамо, що сам Гетманцев раніше обслуговував родинний бізнес друга Януковича. А нещодавно він дякував ОПЗЖ за боротьбу з корупцією і патріотизм.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.