Гетманцев обслуговував родинний бізнес друга Януковича — Bihus Info

Голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев обслуговував родинні компанії друга Януковича та ексголови “Укравтодору” Володимира Демішкана, не задекларував родинну компанію у Франції, а його мати мала бізнес в окупованому Криму після 2014 року.

19.04.2023
Гетманцев обслуговував родинний бізнес друга Януковича — Bihus Info

Про це йдеться у розслідуванні Bihus Info.

Голова парламентського податкового комітету Данило Гетманцевлюбить повторювати, що знає усі можливі податкові схеми “як у межах податкового поля, так і поза ним”. Тобто знає, як ухилятися від податків та як із цим боротися. 

Ще за часів Януковича одним з осередків “дерибану” бюджетних коштів був “Укравтодор” на чолі з популярним персонажем антикорупційних розслідувань Володимиром Демішканом (приятелем Януковича). За його головування особливе місце під сонцем УАД отримали компанії “Дор-Строй” і “Юнікобуд”, що разом “натендерили” близько 1,5 мільярда. А бувало й таке, що контракти на десятки мільйонів дарувалися взагалі без тендеру. Чому? Бо співзасновницею обох компаній була дружина Демішкана.

Пізніше ці компанії почали переоформлювати та розширювати, створюючи “матрьошки” в Британії та на Кіпрі. Звісно, журналісти вже тоді говорили про корупційні схеми. У 2012 році виявилося, що інтереси двох британських контор представляв особисто Гетманцев. А довіреність йому була видана ще у 2010 році. Також у жовтні 2010 року компанія Гетманцева отримала контракт на юридичне обслуговування всього “Укравтодору”.

А тепер найцікавіше. Цей бізнес за документами був хронічно збитковий. А немає офіційного прибутку – не треба платити податок на прибуток. Навіть суд визнав бухгалтерку винною в заниженні податку на прибуток на 7 мільйонів і ще ПДВ на майже 4 мільйони. І це лише за листопад 2012 року.

 Як людина, яка топить за прозорість і сплату податків усіма українцями, пов’язана з корупційним бізнесом, який не сплачував податків – у випуску Лесі Іванової.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.