Українець намагався незаконно вивезти за кордон скрипку Страдіварі

Попри наявність музичного інструменту з ознаками старовини, для проходження митного контролю він обрав “зелений коридор”.

14.04.2023
Українець намагався незаконно вивезти за кордон скрипку Страдіварі
Фото: Одеська митниця

Старовинну скрипку геніального майстра намагався вивезти громадянин України, який через пункт пропуску “Орлівка” слідував до Болгарії на автомобілі, повідомляє пресслужба Одеської митниці. 

Під час усного опитування чоловік підтвердив, що у нього немає товарів та предметів, які підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами. Проте на підставі оцінки та аналізу ризиків ситники перевели автомобіль до “червоного коридору”.

Там у багажному відділенні, серед різноманітних пакунків та валіз, на самісінькому дні у картонній коробці було виявлено футляр зі скрипкою. На нижній деці музичного інструменту – напис “ANTONIUS STRADIUARIUS CREMONENSIS FACIBAT ANNО 1742”, – зазначають на митниці. 

У футлярі були також смичок та набір струн, виготовлені за радянських часів.

Жодних дозвільних документів на їх вивезення з України у чоловіка не було, тож предмети старовини у нього вилучили. Їх цінність та вартість визначить відповідна експертиза, а подальшу долю – суд.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.