На Львівщині викрили митника, який допомагав чоловікам виїхати за кордон

Затриманий працював державним інспектором відділу митного оформлення митного поста “Рава-Руська”.

22.11.2023
На Львівщині викрили митника, який допомагав чоловікам виїхати за кордон

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Інспектор знайшов посібника, який підробив клопотання начальника одного з районних центрів комплектування та соціальної підтримки Львова.

“У ньому йшлося, що митник нібито перевозитиме гуманітарну допомогу для потреб ЗСУ. На підставі клопотання обласна військова адміністрація у квітні цього року видала 30-денний дозвіл на його виїзд за кордон. Завдяки цьому документу він двічі виїжджав до Польщі, однак жодної гуманітарної допомоги до України не доставляв“, – йдеться у повідомленні.

У серпні митник знову вирішив поїхати за кордон. Цього разу звернувся до керівника однієї з благодійних організацій з проханням включити його та його товариша до переліку водіїв фонду, які мають право виїзду з України. Завдяки цьому дозволу правоохоронець ще тричі перетинав кордон і знову без гуманітарних вантажів.

Чоловік підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Підроблене звернення із РТЦК та СП, на підставі якого в подальшому вносились відомості у систему «Шлях», що надавало їм право виїжджати за кодон.

Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до семи років.

За клопотанням ДБР суд обрав фігуранту запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави – 187,8 тис. грн.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.