У Львові прооперували 13-річного сироту зі вродженою вадою обличчя

Однолітки називали Дмитра кривоносий через вроджену ваду – розщілину губи і піднебіння, яка вплинула на все обличчя.

07.05.2024
У Львові прооперували 13-річного сироту зі вродженою вадою обличчя

Про це повідомляє Міжрегіональний центр лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння.

Дмитрик з братом Максимом жили разом з мамою, яка випивала й нехтувала материнськими обовʼязками. У 2023 році жінка померла від цирозу печінки, отож двоє дітей залишилися сиротами. Хлопці потрапили в інтернат, а звідти – у родину Мирослави і Олега з Ковеля. У подружжя не було власних дітей, тож в якийсь момент пара вирішила заопікуватися дітьми, які через війну втратили рідних батьків.

“Коли почалася війна, ми вирішили, що візьмемо дитину в родину, адже ми чули, що до нас евакуйовують цілі дитбудинки. Якось нам зателефонували і повідомили про двох старших братиків. Ми поїхали знайомитись і зрозуміли, що заберемо їх обох. Старших дітей не дуже спішать усиновлювати, тож ми розуміли, що хлопцям не світить родинне тепло. Чому ми взяли дитину з вадою обличчя? Бо добре розуміли, що Дмитрика з його вадою ніхто не візьме”, – пригадує мама Мирослава.

Так Дмитрик і Максимко потрапили у родину.

“Батьки не гаяли часу і почали шукати допомогу для старшого, так родина потрапила у наш Центр невипадково саме тоді, коли тут працювали провідні американські щелепно-лицеві хірурги зі США з благочинною місією”, – зазначили у медзакладі.

Розщілина була складна, але хірургам вдалося закрити її за один етап, одну операцію. Втручання минуло успішно.

“Коли Дмитрик прокинувся після операції, то його першим питанням було, чи рівний у нього ніс. Я підтвердила, він просто щасливий. За 3 дні у лікарні він дуже сумував за братом і просив мене, щоб Максим йому подзвонив, бо він уже скучив”, – каже мама хлопців.

Зазвичай такі операції роблять дітям до року, але у випадку Дмитра операція зі закриття дефекту піднебіння і губи була неможлива через материнський недогляд. Функцію та естетику відновили, однак краще звертатися до хірургів вчасно, оскільки це дає найкращий результат.

“Хірурги в один голос кажуть, що у Дмитрика все буде добре, тож причин для образливого прізвиська уже не буде”, – підсумували у дописі.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.