Американські та львівські хірурги спільно оперують військових із мінно-вибуховими травмами

Вперше у КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн і репресованих ім.Ю.Липи стартувала американсько-українська місія Reconstruction для допомоги постраждалим військовим.

02.05.2024
Американські та львівські хірурги спільно оперують військових із мінно-вибуховими травмами

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, делегація зі США зустрілася з керівництвом шпиталю та командою українських колег. Зокрема, відбувались консультації для українських захисників з мінно-вибуховими травмами. Оглянули десять пацієнтів.

Провідні фахівці з США у галузі пластичної хірургії разом з українськими щелепно-лицевими хірургами кафедри хірургічної та ортопедичної стоматології ФПДО ЛНМУ ім. Д. Галицького та відділення хірургії голови та шиї госпіталю успішно провели пʼять операцій, підготовка до яких тривала близько трьох місяців. Оперативні втручання щодо відновлення складних пошкоджень мʼяких тканин обличчя пройшли успішно.

Також топові пластичні хірурги Крейг Хобар та Роман Букачевський обговорили подальші плани міжнародної співпраці та місій з адміністрацією госпіталю та колегами-медиками. Триватиме місія до 3 травня.

«Такі заходи мають важливе значення для лікування та реабілітації наших Героїв, надають можливості нашим спеціалістам навчитись сучасним хірургічним методикам у наданні якісної медичної допомоги і насамперед – це кропітка командна робота», – зазначив директор госпіталю ветеранів війн та репресованих Максим Прикупенко.

Приїзд американських лікарів відбувся завдяки американській медичній організації Leap Global Misions, благодійному фонду «Християнська медична асоціація України» та фонду Razom for Ukraine. Відповідальний за місію для військових ЗСУ, доцент кафедри хірургічної та ортопедичної стоматології ФПДО, щелепно-лицевий хірург – Володимир Вовк.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.