У Фінляндії висловили готовність передати Україні танки Leopard 2

Голова Комітету з питань оборони Фінляндії Антті Гяккінен заявив, що держава може надати Україні бойові танки Leopard 2 за умови ухвалення відповідного рішення в Європі,

08.01.2023
У Фінляндії висловили готовність передати Україні танки Leopard 2
Фото: умовне

Про це пише MTV Uutis.

“Якщо Європа почне давати танки Україні хоч на дюйм більше, Фінляндія повинна бути залучена. Звичайно, з нашим невеликим внеском, тому що наша власна обороноздатність завжди є пріоритетом для нас як прикордонної країни з Росією”, – зазначив Гяккінен.

Він висловив переконання, що багато європейських країн мають більше можливостей щодо забезпечення бронетехнікою, ніж Фінляндія.

Водночас у Польщі заявили, що очікують на створення широкої коаліції країн для передачі сучасного важкого озброєння Україні. Варшава не має наміру самостійно передавати чергові танки Києву. Про це під час спільної пресконференції з міністром національної оборони Польщі Маріушем Блащаком заявив 7 січня глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає “Укрінформ”.

Як зазначив прем’єр-міністр Польщі, разом з президентом країни Анджеєм Дудою він залучений до переговорів щодо “створення широкої коаліції держав, які мали б передавати Україні важке сучасне озброєння”.

“На цей момент я можу сказати лише це. Президент також до цього залучений, переговори тривають. Я говорив про це з канцлером ФРН Шольцем кілька тижнів тому у Брюсселі. Думаю, що в найближчі декілька днів ми знатимемо трохи більше у цій справі”, – підкреслив голова Ради міністрів Польщі.

Він додав, що Польща самостійно не має наміру передавати свої чергові танки в Україну.

“Без ширшої коаліції ми не маємо намірів передавати цих танків”, – наголосив Моравецький.

Додамо, що раніше видання The Wall Street Journal із посиланням на представників польської влади повідомило, що Польща розглядає можливість поставити в Україну власні танки Leopard німецького виробництва – після того, як отримає заміну їм із Південної Кореї та США.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.