Суд відправив під арешт ексзаступника міністра Лозинського

Запобіжний захід діє до 22 березня 2023 року.

17.02.2023
Суд відправив під арешт ексзаступника міністра Лозинського
Фото: Василь Лозинський

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила скаргу прокурорів і призначила ексзаступникові міністра розвитку громад та територій України Василю Лозинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внести заставу у розмірі 50 млн грн. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Лозинського взяли під варту в залі суду.

Рішення апеляції означає скасування ухвали судді Ярослава Шкодіна щодо запобіжного заходу ексзаступникові міністра. Раніше Лозинського відправили під домашній арешт. Таке рішення суду прокурор і захист оскаржили. При чому адвокати Лозинського стверджували, нібито підозра їхньому підзахисному необґрунтована. Пояснювали вони це тим, що у тексті підозри немає посилання на конкретні пункти посадової інструкції, які використовував чи порушив Лозинський.

“САП же стверджував, що Лозинський координував укладання договорів і проведення сумнівних закупівель, проводив відповідні наради. А 400 тисяч доларів за закупівлю пересувних котелень — це можливо був лише перший або проміжний транш неправомірної вигоди. Це питання слідство ще встановлює, так як були ще закупівлі іншого обладнання: кранів-маніпуляторів, генераторів тощо. І Лозинський нібито координував всі ці питання”, – йдеться у повідомленні. 

Рішення апеляції означає, що слідчий суддя Шкодін помилився і ухвалив незаконне рішення.

Під час засідання обвинувачення намагалося відвести суддю Шкодіна від розгляду клопотання, оскільки в НАБУ встановили, що рідна сестра судді Шкодіна – Ірина, співавторка низки наукових робіт іншого фігуранта у справі – заступника директора з управління проєктами держінституту “УкрНДІводоканалпроект” Максима Бабенка. Саме для цього інституту, за версією слідства, закуповували обладнання, за яке Лозинський нібито отримав хабар.

Нагадаємо, колишнього керівника Львівської області Василя Лозинського затримано на хабарі.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.