За позовом Coca-Cola суд наклав арешт на земельну ділянку у Львові

Іноземна компанія перемогла на земельному аукціоні ще в 2010 році, однак досі не змогла її купити.

27.02.2024
За позовом Coca-Cola суд наклав арешт на земельну ділянку у Львові

Господарський суд Львівської області за заявою компанії “Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед” наклав арешт на земельну ділянку площею 0,29 Га на вул. Городницька, 43 у Львові. Про це LVIV.MEDIA дізналось з ухвали суду, оприлюдненої в єдиному судовому реєстрі. Ухвала суду забороняє чинному власнику ділянки здійснювати будь-які дії щодо її поділу, об`єднання, передачі в оренду, а також здійснювати на ній будь-які будівельні роботи.

Заяву про арешт ділянки “Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед” подала для забезпечення свого позову до Львівської міської ради та ТзОВ “Захід Інвест Контакт”. Іноземне підприємство вимагає у суді визнати недійсним договір купівлі-продажу ділянки між Львівською міськрадою і ТзОВ “Захід Інвест Контакт”, скасувати державну реєстрацію права власності на цю ділянку, а також — визнати укладеним договір купівлі-продажу цієї ж ділянки між Львівською міськрадою та “Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед”.

У листопаді минулого року “Кока-Кола” в Київському окружному адміністративному суді домоглась скасування ухвали Львівської міської ради від 2021 року про визнання земельних торгів з продажу ділянки на вул. Городницькій, 43 такими, що не відбулися. Однак у лютому 2024 року Шостий апеляційний адміністративний суд скасував це рішення суду першої інстанції.

Компанія “Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед” перемогла на аукціоні з продажу ділянки на Городницькій ще у квітні 2010 року. Тоді ж Львівська міська рада звернулася до Кабінету Міністрів України за погодженням продажу, оскільки покупцем стала іноземна компанія. Однак уряд відмовився погоджувати продаж, посилаючись на те, що купівля земельних ділянок в Україні іноземними компаніями не врегульована законодавчо.

У травні 2021 року Львівська міська рада прийняла ухвалу, якою визнала земельний аукціон 2010 року таким, що не відбувся. У січні 2023 року Виконком Львівської міськради затвердив містобудівні умови і обмеження для будівництва на цій ділянці офісної споруди. А у липні 2023 р. міська рада провела новий земельний аукціон. Його переможцем стало зареєстроване у Червонограді ТзОВ “Захід Інвест Контакт”, яке запропонувало за землю 15 млн грн. Власником цього підприємства, за даними сервісу youcontrol, є Тарас Дмитришин.

До слова, спірна земельна ділянка розташована безпосередньо біля складу продукції Львівської філії компанії “Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед”.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.