Справу ексзаступника міністра Лозинського скерують до суду у травні

Вищий антикорупційний суд встановив стороні захисту, зокрема, колишньому заступнику міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському та його захисникам, строк до 13 травня 2024 року включно на ознайомлення з матеріалами слідства.

25.04.2024
Справу ексзаступника міністра Лозинського скерують до суду у травні

Після 13 травня, але в межах досудового розслідування, справу скерують до суду, повідомляє NABU Daily by Олег Новіков.

Раніше Лозинський залишився без обов’язків через те, що слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін повернув прокурору САП клопотання про продовження строку дії обов’язків. Шкодін вказав, що клопотання містить деякі розбіжності, які є суттєвими та дезорієнтують слідчого суддю. Зокрема, він вказав, що прокурор спочатку вказує про продовження обов’язків Лозинському до 21 квітня включно, а надалі вказує, що їхня дія завершується 22 квітня.

До того ж, суддя зазначив, що прокурор САП подав це клопотання не за 5 днів, а наприкінці робочого дня 18 квітня, що позбавляє слідчого суддю можливості дотриматися вимог ч. 4 ст. 199 КПК України.

Також матеріали клопотання не містять розписку та/або докази обізнаності підозрюваного про наявність такого клопотання. Наразі Лозинський зобов’язаний як підозрюваний прибувати за кожним викликом.

Нагадаємо, 21 січня колишнього заступника міністра Василя Лозинського затримали на хабарі. Його відправили під домашній арешт. 17 лютого Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила скаргу прокурорів і призначила ексзаступникові міністра розвитку громад та територій України Василю Лозинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внести заставу у розмірі 50 млн грн. Його взяли під варту у залі суду.

Проте вже 21 березня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Ярослав Шкодін відмовився продовжити арешт колишннього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Його знову відправили під цілодобовий домашній арешт.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.