ВАКС не продовжив обов’язки трьом підозрюваним у справі Лозинського

Суд відмовився продовжувати дію обов’язків, покладених на Сергія Кривого, Олександра Крошку і Миколу Лукашика.

08.03.2024
ВАКС не продовжив обов’язки трьом підозрюваним у справі Лозинського
На фото Василь Лозинський

НАБУ і САП підозрюють їх у наданні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди колишньому заступнику розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському.

Всі три рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін. Наразі невідомі причини не продовження обов’язків. У справі зараз виконується вимоги ст. 290 КПК і сторона захисту ознайомлюється з матеріалами слідства. Після цього справу скерують до суду.

Як відомо, за Кривого внесли 10 млн грн застави. Прокурор САП просив продовжити дію обов’язків Кривому та ще двох фігурантів справи, а саме: Крошці і Лукашику. Втім суд відмовив у задоволенні клопотань.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідування справи колишнього заступника міністра Василя Лозинського та інших осіб. Влітку 2022 року Кабмін виділив майже 1,41 млрд грн Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України на забезпечення населення у зимовий період теплом. У цей час підприємець запропонував заступнику міністра здійснити закупівлю пересувних котельних установок за процедурою прямих договорів. Підприємець, залучивши до реалізації злочинної схеми ще двох осіб, підготував пропозицію для міністерства з цінами на 25-30% дорожчими за ринкові. У той же час була створена видимість що ця вартість є обґрунтованою, оскільки підприємець задіяв підконтрольні йому компанії, які пропонували схоже обладнання за ще вищу ціну. Усвідомлюючи злочинність дій та наслідки, які потягне за собою реалізація цієї схеми, заступник міністра за неправомірну вигоду погодився на пропозицію підприємця.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.