Президент Фінляндії: путін повторює помилки Сталіна

Рішуча підтримка України з боку Фінляндії, Європи та Заходу продовжиться і 2023 року.

02.01.2023
Президент Фінляндії: путін повторює помилки Сталіна
Фото: президент Фінляндії Саулі Нііністьо

Про це повідомляє телерадіокомпанія Yle.

У своїй новорічній промові президент Фінляндії Саулі Нііністьо зауважив, що бачить схожість між вторгненням росії в Україну і Зимовою війною у Фінляндії.

І росія, і Радянський Союз зробили грубу помилку, вважаючи, що швидко поставлять Україну і Фінляндію на коліна, вважає він.

“Лідери авторитарної країни, Сталін і путін, не врахували істотного фактора. Що у вільній країні у людей є воля і переконання. І що народ, який діє спільно, – це велика сила”, – сказав Нііністьо.

За його словами, другий прорахунок росії полягав у тому, що вона думала, що симпатії Європи або Заходу до України ослабнуть. Але цього не сталося: доля українців переживається з глибоким співчуттям.

Нагадаємо, прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте під час різдвяного привітання згадала про Україну, зазначивши, що ялинка в Бучі є сильним символом надії на перемогу над темрявою.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.