Німецькі БМП Marder надійдуть в Україну до кінця березня

Німецький оборонний концерн Rheinmetall підтвердив, що БМП Marder, які він підготував для України, будуть доставлені в березні, тоді як з боєприпасами для САУ Gepard доведеться почекати до літа.

21.02.2023
Німецькі БМП Marder надійдуть в Україну до кінця березня
Фото: БМП Marder

Про це сказав голова концерну Армін Паппергер під час відвідин спільно з німецьким міністром оборони Борисом Пісторіусом підприємства Rheinmetall в Унтерлюсі, повідомляє “Укрінформ”.

Йдеться про 20 машин, які зобов’язалася передати промисловість, ще 20 надійдуть від Бундесверу.

За словами Паппергера, БМП вже підготовлені до передачі, в той час, як лінію боєприпасів для САУ Gepard планується створити у квітні-травні. Він наголосив, що компанія подвоїла потужності, “а в деяких секторах навіть потроїла”.

Своєю чергою Пісторіус зазначив, що промисловість відповідає на заклик Міноборони, яке веде переговори з компаніями ВПК щодо збільшення випуску зброї.

Минулого тижня Rheinmetall оголосила, що міністерство оборони Німеччини від імені України доручило їй поставити 300 тис. боєприпасів калібру 35 мм для САУ Gepard, які зараз перебувають на озброєнні українських військових. За інформацією компанії, вартість замовлення становить “тризначне число мільйонів євро”.

Нагадаємо, перші українські військові прибули до Німеччини для навчання на БМП Marder.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.