На Волині затримали півтори тонни контрабандного одягу на 3,3 млн грн

Новий одяг, який ввозили в Україну, був задекларований як секонд-хенд.

01.05.2023
На Волині затримали півтори тонни контрабандного одягу на 3,3 млн грн
Фото: Державна митна служба України

Про це повідомляє Державна митна служба України. 

На митному посту “Ягодин”службовці звернули увагу на вантаж, задекларований як вживаний одяг зі ступенем зносу 25%. Товар поставлявся насипом у поліетиленових мішках.

“Однак під час повного митного огляду з відкриттям та перерахунком вантажних місць серед секонд-хенду виявили новісінький одяг з цінниками продавця та взуття без ознак його використання”, – йдеться у повідомленні. 

Загалом тимчасово вилучили понад 2 тисячі пар взуття, 10 мішків футболок, сорочок, штанів весняно-осіннього чи літнього сезонів вагою 1,5 тонни. Орієнтовна вартість одягу становить 3 мільйони 307 тисяч гривень. Остаточну ціну буде визначено після експертизи.

За даним фактом склали протокол про порушення митних правил за ознаками  ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (переміщення товарів з приховуванням від митного контролю шляхом надання неправдивих відомостей щодо найменування товарів). Санкція статті передбачає штраф у розмірі 100% вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Остаточне рішення про притягнення порушника до відповідальності прийматиме суд.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.