Литва завершила будівництво паркану на кордоні з Білоруссю

Протяжність огорожі з колючим дротом становить 502 км.

29.08.2022
Литва завершила будівництво паркану на кордоні з Білоруссю
Фото - з відкритих джерел

У Литві завершили будівництво більш ніж 500-кілометрового фізичного бар’єру на кордоні з Білоруссю. Про це повідомили агентству BNS у компанії EPSO-G, яка реалізує проєкт, передає Інтерфакс-Україна.

“Цими вихідними команда підрядників, сформована EPSO-G, встановила останні заплановані сегменти огорожі на кордоні з Білоруссю”, – повідомив BNS менеджер із комунікацій компанії Антанас Бубняліс.

Загальна протяжність кордону Литви з Білоруссю – 679 км, у тому числі понад 100 км проходить берегами річок і озер.

У Литві після напливу у 2021 році нелегальних мігрантів з Білорусі було ухвалено рішення про зведення фізичної загородження на кордоні.

2021 року з Білорусі до Литви нелегально прибули майже 4,2 тис. осіб. Понад 13 тис. іноземців було повернуто при переході кордону із серпня 2021 року. Деякі з них неодноразово намагалися в’їхати до Литви. Останнім часом кількість біженців, які намагаються перетнути литовський кордон, знову збільшилася. Литва звинувачує в організації потоку мігрантів владу Білорусі й називає це гібридною атакою.

Раніше паркан на кордоні з Білоруссю побудували в Польщі, де також зіткнулися з потоком нелегальної міграції, що посилився. Після зведення загородження, як зазначив у липні в радіоефірі заступник голови МВС Польщі Мацей Вонсік, міграційний тиск на польському кордоні зменшився у 20 разів порівняно з 2021 роком.

Сталеве загородження висотою 5 метрів на польсько-білоруському кордоні має довжину 186 км. Крім нього, до середини вересня планується завершення будівництва електронного бар’єру завдовжки 202 км. Він складатиметься з підземного кабелю-детектора, камер денного та нічного бачення, а також тепловізорів через кожні 100 м вздовж кордону.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.