Мешканців села біля Львова просять прибрати глухі паркани біля доріг

Глухі паркани, які розміщені вздовж вулиць, особливо на поворотах та перехрестях, створюють небезпеку для учасників дорожнього руху через обмежену видимість. І це, в свою чергу, призводить до аварій, а також стає причиною обурення серед мешканців Зимноводівської громади.

26.04.2024
Мешканців села біля Львова просять прибрати глухі паркани біля доріг

Про це повідомляє Зимноводівська сільська рада територіальної громади.

Відповідно до державних будівельних норм та правил благоустрою Зимноводівської ТГ, огорожа має відповідати певним критеріям, зокрема, мати прозору верхню частину та обмежену висоту.

Громадянам дозволено проектувати огородження як окремих ділянок, так і усієї прибудинкової території садибної забудови, однак висота огороджень має бути не більше ніж 2 м на межі сусідніх земельних ділянок та не більше ніж 2,5 м на межі з вулицею для забезпечення нормативної інсоляції та провітрювання суміжних територій.

Утім, багато існуючих парканів не відповідають цим вимогам.

“Звертаємось до всіх власників «глухих парканів» з проханням вирішити цю проблему. Необхідно замінити їх на більш безпечні конструкції, які відповідають вимогам безпеки на дорозі. З метою покращення кута огляду закликаємо встановлювати безпечні сферичні дзеркала. Їх монтують на ділянках з обмеженою видимістю. Безпека на дорозі – це спільна відповідальність усіх нас. Давайте працювати разом для забезпечення безпечних умов руху на наших дорогах, адже лише разом ми зможемо зробити нашу громаду комфортною та безпечною для життя”, – зазначили у повідомленні.

 

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.