Лікарі у Львові врятували від ампутації ногу воїна

У Львові медикам вдалося врятувати ногу пораненого десантника, 27-річного Олекси Клюка. Після п’яти місяців, поки тривали операції та лікування, кінцівку воїна знерухомило.

19.07.2023
Лікарі у Львові врятували від ампутації ногу воїна

Про це розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова.

У квітні торік Олекса доєднався до лав десантно-штурмової бригади, воював на луганському напрямкому. Поранення отримує через 8 місяців, коли штурмував російські позиції.

Сам захисник розповідає:

«Вони висадились з важкої техніки, їх помітили росіяни та почали крити мінометним вогнем».

Олекса не встигає добре «закопатися». Одна з мін приземляється поруч, а її уламки шматують праву ногу. Починається масивна кровотеча. Олекса накладає собі турнікет. Побратими евакуюють пораненого до найближчого стабілізаційного пункту. Далі – Краматорськ, Дніпро та Львів.

Лікарі довго борються за збереження правої ноги захисника, виконують низку складних операцій і зрештою – ампутації вдається уникнути.

Однак п’ять місяців лікування Олекса не вставав на ноги. Його м’язи атрофувалися. Аби наново навчити захисника ходити, його скеровують до Центру Незламні у Львові. Протягом місяця Олекса щодня займається фізичною реабілітацією.

Попереду у захисника ще одна реконструктивна операція на нозі – встановлення штучної кістки. А потому – знову реабілітація.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.