Канада оголосила про надання Україні військової допомоги на майже $29 мільйонів

Допомога включатиме снайперські гвинтівки, радіостанції для супроводу танків Leopard 2 і внесок до фонду НАТО для допомоги Києву.

21.04.2023
Канада оголосила про надання Україні військової допомоги на майже $29 мільйонів
Фото: умовне

На одинадцятому засіданні Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині міністерка оборони Канади Аніта Ананд оголосила про новий пакет допомоги для України на суму $29 мільйонів, повідомили у Міністерстві оборони Канади.

Новий пакет містить, зокрема, внесок у розмірі $28,9 мільйона до Трастового фонду Комплексного пакету допомоги Україні від НАТО. Ці гроші витратять на:

  • 3,3 мільйона літрів палива;
  • модульні мости;
  • перший внесок на надання медичних аптечок НАТО;
  • 40 снайперських гвинтівок, боєприпаси та запчастини;
  • 16 нових радіоприймачів від L3 Harris для танків Leopard 2.

З початку 2022 року Канада виділила Україні понад 8 мільярдів доларів прямої фінансової, військової, гуманітарної та іншої допомоги.

Нагадаємо, Канада передала Україні обіцяні 8 танків Leopard 2.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.