Кабмін схвалив примусову евакуацію дітей із зон бойових дій

Наразі під критерії примусової евакуації підпадає тільки Бахмут.

08.03.2023
Кабмін схвалив примусову евакуацію дітей із зон бойових дій
Фото: умовне

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення. 

Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься з супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника. 

“Обов’язок держави – оберігати життя і здоров’я дитини. Якщо дорослі не спроможні подбати про безпеку дитини, то це має зробити держава”, – прокоментувала рішення Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. 

Нагадаємо, у районах ведення активних бойових дій на Донеччині досі проживає понад 4 тисячі дітей.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.