Арештований у Німеччині розвідник міг передавати РФ дані про Україну

На думку слідчих, його могли шантажувати.

26.12.2022
Арештований у Німеччині розвідник міг передавати РФ дані про Україну
Фото: умовне

Затриманий минулого тижня у Німеччині співробітник розвідки міг передавати Росії секретну інформацію про ситуацію в Україні, пише німецьке видання Tagesschau.

Після  арешту співробітника Федеральної розвідувальної служби (BND) за звинуваченням у шпигунстві масштаби ймовірної зради стали чіткішими. Зокрема затриманий, серед іншого, нібито передавав Росії таємні оцінки ситуації в Україні. При цьому робити він це міг під тиском шантажу. 

Водночас як Федеральний прокурор, так і Служба розвідки відмовились коментувати цю інформацію.  Точні обставини ймовірної зради ще встановлює прокуратура. 

Раніше Федеральна служба розвідки повідомила владу Калсруе про підозру у зраді власних співробітників. Співробітника BND заарештували в середу, 22 грудня. Федеральний комітет Німеччини звинувачує його у передачі держтаємниці Росії у 2022 році. За словами міністра юстиції Марко Бушмана, це “важливий удар по російському шпигунству” – якщо звинувачення правильні. Якщо підозра справді підтвердиться, справа буде особливо делікатною: Москва залучила подвійного агента до зовнішньої розвідки під час російсько-агресорської війни. 

За останні роки в Німеччині було засуджено кількох людей, які шпигували на користь Росії. Однак про подвійного агента у Федеральній розвідувальній службі заявили вперше з 2014 року.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.