Україна цього тижня отримає ще 10 танків Leopard від Польщі

Раніше Польща вже відправила Києву перші чотири танки.

07.03.2023
Україна цього тижня отримає ще 10 танків Leopard від Польщі
Фото: польські та українські військові на танку Leopard 2 A4 під час навчань у Польщі

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що до 12 березня, його країна передасть Україні ще 10 танків Leopard 2, пише видання Bloomberg.

“Чотири танки вже в Україні, ще 10 поїдуть в Україну цього тижня”, – сказав Блащак.

Він також зазначив, що Польща готова створити хаб для обслуговування бойових танків Leopard, які відправляють до України. Зокрема, йдеться й про версію Leopard 1.

Блащак очікує, що його німецький колега Борис Пісторіус переконає промисловість країни поставити запчастини для старшої версії танків Leopard, оскільки наразі нестача запчастин є основною проблемою. 

Нагадаємо, Польща пообіцяла передати Україні 14 танків Leopard 2A4. Чотири з них надійшли до України на річницю російського повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.