Україна працює над отриманням першої ескадрильї іноземних бойових літаків — Кулеба

Україна працює над  розблокуванням рішення західних союзників про надання Україні першої ескадрильї іноземних бойових літаків.

06.02.2023
Україна працює над отриманням першої ескадрильї іноземних бойових літаків — Кулеба
Фото: умовне

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає пресслужба МЗС.

Глава МЗС додав, що єдиний бар’єр партнерів у наданні Україні бойових літаків, – психологічний. Він нагадав, що такі ж перешкоди свого часу заважали отриманню РСЗВ HIMARS, ЗРК Patriot та західних танків, але бар’єри вдалося подолати та розблокувати постачання цих типів озброєння.

“Не принципово, чи це буде американський F-16, шведський Grippen, французький Mirage чи Rafale, чи Eurofighter. Принципово відкрити позицію, зняти табу та отримати першу ескадрилью літаків. Потім вже визначатимемося, враховуючи доступність на ринку та обслуговування, на яку саме модель робити основну ставку”, – сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що на сьогодні, з погляду масовості на ринку та доступності обслуговування, базовою моделлю для України є американський F-16.

Водночас, за словами Кулеби, необов’язково саме ця модель стане першим іноземним бойовим літаком, який отримає Україна. 

“Я не сумніваюся, що ми відкриємо опцію постачання бойових літаків”, – наголосив міністр.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.