У США перебувають двоє українських пілотів для оцінки їхніх навичок

Для цього вони використовуватимуть авіасимулятори.

06.03.2023
У США перебувають двоє українських пілотів для оцінки їхніх навичок
Фото: умовне

У США перебувають двоє українських військових пілотів для оцінки їхніх навичок. Про це пишуть американські ЗМІ із посиланням на неназваних представників Конгресу, Міноборони США та адміністрації президента Джо Байдена, передає Громадське.

За інформацією видань, пілоти перебувають на авіабазі «Девіс-Монтен» у штаті Аризона. Це перший візит українських військових до США з такою метою. Двоє представників Конгресу кажуть, що це допоможе визначити, скільки часу потрібно, щоб навчити українців керувати західними військовими літаками, зокрема винищувачами F-16.

Водночас представник адміністрації зазначив, що ця програма має визначити, як американці можуть краще консультувати авіацію України, щоб вона краще використовувала наявні у неї можливості.

Двоє чиновників адміністрації наголосили, що це не навчальна програма, тому українці не використовуватимуть західні літаки під час свого перебування в США.

Вони застосовуватимуть симулятор, який може імітувати управління різними типами літаків. Також чиновники додали, що поки що немає жодної нової інформації про рішення США надати Україні F-16.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.